"Spring rolls" su vištiena ir daržovėmis
Friday, 31 May 2013
Monday, 27 May 2013

Reikės:
blynų tešlai:
2 kiaušinių;
0,5 a.š. druskos, cukraus;
stiklinės miltų (gali reikėti daugiau);
0,5 stiklinės vandens;
poros šaukštų aliejaus.
faršo,
smulkinto svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..)
Gaminimas:
Užmaišyti blynų tešlą. Ji turi būti skystoka. Jei per daug skysta, dėkit daugiau miltų. Kepami lietiniai.
Faršą reikia sumaišyti su prieskoniais, svogūnu ir viską pakepinti.
Į blynelio vidų dedame gerą šaukštą pakepinto faršo ir sulankstome blynelį (kaip nuotraukoje - turi gautis keturkampis).
Valgyti su grietine arba pomidorų padažu.
Wednesday, 22 May 2013
Monday, 20 May 2013
Thursday, 16 May 2013
Monday, 13 May 2013
Trinta pievagrybių sriuba
Reikės:
250 ml vištienos sultinio;
250 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
1 nedidelio pjaustyto svogūno;
0,5 pjaustyto poro;
50 g sviesto;
250 ml pieno;
2 v.š. kvietinių miltų;
120 ml grietinės;
prieskonių (druskos, juodųjų pipirų).
Gaminimas:
Puode ištirpinti sviestą, sudėti grybus, svogūną, porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti. Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti. Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Ant viršaus pabarstyti skrudinta pjaustyta duoda ir, jei mėgstat, pjaustytu pelėsiniu sūriu.
Reikės:
250 ml vištienos sultinio;
250 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
1 nedidelio pjaustyto svogūno;
0,5 pjaustyto poro;
50 g sviesto;
250 ml pieno;
2 v.š. kvietinių miltų;
120 ml grietinės;
prieskonių (druskos, juodųjų pipirų).
Gaminimas:
Puode ištirpinti sviestą, sudėti grybus, svogūną, porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti. Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti. Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Ant viršaus pabarstyti skrudinta pjaustyta duoda ir, jei mėgstat, pjaustytu pelėsiniu sūriu.
Friday, 10 May 2013
Sunday, 5 May 2013
Kai tingis tingėt...
Reikės:
200 g sviesto;
500 g sausainių;
indelis kondensuoto pieno;
2 v.š. kakavos miltelių.
Gaminimas:Ištirpdyti puode sviestą, pravėsinti ir supilti kondensuotą pieną bei kakavą. Masę užpilti ant kuo smulkiau sutrupintų sausainių. Sumaišyti. Suslėgti. Palaikyti šaltai.
Jei norit, galima ar riešutų, ar razinų įmaišyti...
Reikės:
200 g sviesto;
500 g sausainių;
indelis kondensuoto pieno;
2 v.š. kakavos miltelių.
Gaminimas:Ištirpdyti puode sviestą, pravėsinti ir supilti kondensuotą pieną bei kakavą. Masę užpilti ant kuo smulkiau sutrupintų sausainių. Sumaišyti. Suslėgti. Palaikyti šaltai.
Jei norit, galima ar riešutų, ar razinų įmaišyti...
Saturday, 4 May 2013
Friday, 26 April 2013
Tariam LABAS visiems, kurie galbūt neseniai prisijungėt prie Facebook fanų grupės ir blog'o "Išalkai?"
Kad situacija būtų kiek aiškesnė, štai dalis informacijos:
"Išalkai?" - tai elektroninio verslo projektas, kurio metu privalome iš Facebook'e esančios fanų grupės, pritraukti kuo daugiau žmonių į šį blog'ą. TODĖL mums ypač svarbi kiekviena receptų peržiūra, kiekvienas like ar komentaras Facebook fanų puslapyje. Visą informaciją analizuosime gerais tikslais.
AČIŪ už Jūsų bendradarbiavimą.
//Tinklaraščio komanda//
Kad situacija būtų kiek aiškesnė, štai dalis informacijos:
"Išalkai?" - tai elektroninio verslo projektas, kurio metu privalome iš Facebook'e esančios fanų grupės, pritraukti kuo daugiau žmonių į šį blog'ą. TODĖL mums ypač svarbi kiekviena receptų peržiūra, kiekvienas like ar komentaras Facebook fanų puslapyje. Visą informaciją analizuosime gerais tikslais.
AČIŪ už Jūsų bendradarbiavimą.
//Tinklaraščio komanda//
Thursday, 25 April 2013
Wednesday, 24 April 2013
Tuesday, 23 April 2013
Monday, 22 April 2013
Sunday, 21 April 2013
Vafliai
Reikės:
200 g sviesto;
Gaminimas:
Sviestą ištirpinam puode ant mažos ugnies, beriam cukrų, viską gerai išmaišom. Atvėsinam. Tada įmušam kiaušinius, beriam miltus, viską maišom. Pilam pieną. Ir, jei norit, įberkit kvapų – citrinos, vanilinio cukraus.
Kepti forminėj įkaitintoj keptuvėj, kol vaflis paruduos. Išėmus iš keptuvės, iš karto susukti, nes atvėsę vafliai bus traškūs.
Ačiū Vilmantei S.
Reikės:
200 g sviesto;
10 v.š. cukraus;
5 kiaušinių;
8 – 9 v.š. miltų;
stiklinės pieno;
keli a.š. vanilinio cukraus (pagal
skonį);
(Citrina – nutarkuota žievelė, taip pat jeigu norit,
galima išspausti truputį citrinos sulčių).Gaminimas:
Sviestą ištirpinam puode ant mažos ugnies, beriam cukrų, viską gerai išmaišom. Atvėsinam. Tada įmušam kiaušinius, beriam miltus, viską maišom. Pilam pieną. Ir, jei norit, įberkit kvapų – citrinos, vanilinio cukraus.
Kepti forminėj įkaitintoj keptuvėj, kol vaflis paruduos. Išėmus iš keptuvės, iš karto susukti, nes atvėsę vafliai bus traškūs.
Ačiū Vilmantei S.
Krabų lazdelės tešloje
Reikės:
atšildytų krabų lazdelių;
tešlai: kiaušinio, druskos, pipirų (kartu išplakti) ir atskiram dubenyje - miltų.
Gaminimas:
krabų lazdelę pamirkyti išplaktame kiaušinyje, tada miltuose ir dėti į įkaitintą aliejų keptuvėje.
Skanu valgyti kaip šaltą užkandį. Galima pasidaryti majonezo ir pomidorų tyrės padažą. Galim įdėti net smulkintų česnakų.
Reikės:
atšildytų krabų lazdelių;
tešlai: kiaušinio, druskos, pipirų (kartu išplakti) ir atskiram dubenyje - miltų.
Gaminimas:
krabų lazdelę pamirkyti išplaktame kiaušinyje, tada miltuose ir dėti į įkaitintą aliejų keptuvėje.
Skanu valgyti kaip šaltą užkandį. Galima pasidaryti majonezo ir pomidorų tyrės padažą. Galim įdėti net smulkintų česnakų.
Friday, 19 April 2013
Wednesday, 17 April 2013
Saturday, 13 April 2013
Friday, 12 April 2013
Plovas su vištiena
Reikės:
1 pakelio ryžių;
1 mokos;
1 svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..);
vištienos gabaliukų;
pomidorų padažo.
Gaminimas:
išverdam ryžius ir pakepinam išprieskoniuotą vištieną. Atskirai pakepinam svogūną bei morką.
Viską sumaišom ir užpilam pomidorų padažu.
Galim tą patį daryti ir su grikiais.
Ačiū, mama, už receptą.
Reikės:
1 pakelio ryžių;
1 mokos;
1 svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..);
vištienos gabaliukų;
pomidorų padažo.
Gaminimas:
išverdam ryžius ir pakepinam išprieskoniuotą vištieną. Atskirai pakepinam svogūną bei morką.
Viską sumaišom ir užpilam pomidorų padažu.
Galim tą patį daryti ir su grikiais.
Ačiū, mama, už receptą.
Monday, 8 April 2013
Saturday, 6 April 2013
Friday, 5 April 2013
Wednesday, 27 March 2013
Tuesday, 26 March 2013
Šokoladinis pyragas
Reikės:
300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).
Reikės:
300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).
Gua Bao vištiena
Reikės:

300g vištienos filė ar krūtinėlės
(vištieną supjaustom juostelėmis ir
sumaišom su:
2 v.š.sojos padažu,
1v.š.obuolių actu,
1 v.š. medumi (bet kokiu),
2-3 a.š. maltu imbieru);
50g kukurūzų krakmolo
(galim ir bulvių krakmolą naudot)
Padažui:
2 v.š.obuolių acto;
4 v.š. sojos padažo;
4 v.š. vandens;
4 a.š. cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo.
Vandenyje tirpinam krakmolą, supilam kitus ingridientus ir maišom, kol užvirs. Padažas turi būti tirštas. Jei neišeina, dėkit daugiau cukraus. Aišku, visada paragaujam.
Gaminimas:
Išmarinuotą vištieną apvoliojam krakmole ir kepinam keptuvėjė, kol apskrus. Pagamintą padažą pilam ant vištienos. Jei yra noro, apiberiam vištieną sezamo sėklomis ar kokiais svogūno laiškais. Valgom su ryžiais.
Thursday, 21 March 2013
Bandome įrodyti, jog net įmantrensiems patiekalams - nebūtinos moterys.
Siūlome Čili sriubos receptą, su kuriuo susidoros ir vyrai.
Tiems, kas sako, jog TIK moterys gali greitai suktis virtuvėje :))
Siūlome Čili sriubos receptą, su kuriuo susidoros ir vyrai.
Tiems, kas sako, jog TIK moterys gali greitai suktis virtuvėje :))
Jums reikės:

- Jautienos faršo – 500g
- Čili pipiro – 1vnt.
- Pomidorų padažo – 100g
- Pomidorų – 500g
- Česnako skiltelių – 1-4vnt.
- Kons. raud. pupelių – 400g
- Paprikos – keli gabaliukus
- Prieskonių – čili, įvairių
- Druskos
- Svogūnai – 1 nedidelis
- Fermentinis sūris – pagal skonį.
1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odeles.
2. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnaką permalkite (geriausia naudoti smulkintuvą….).
3. Jautienos faršą, kartu su smulkintu
svogūnu pakepinkite, kol faršas paruduos (keptą faršą galima sumalti kartu
su pomidorais, čili ir t.t…).
4. Į puodą supilkite faršą, sumaltą masę, įpilkite šiek tiek vandens (jei per sausa) ir supilkite pupeles.
5. Gerai išmaišykite. Įpilkite pomidorų padažą. Troškindamas suberkite prieskonius.
Sriubai išvirus - apibarstykite tarkuotu sūriu.
Sriubai išvirus - apibarstykite tarkuotu sūriu.
Monday, 18 March 2013
Jei norisi kažko kito...
Čenakai
Reikės:
Bet kokios mėsos (supjaustytos gabaliukais ir išprieskoniuotos);
Keletos bulvių;
2 morkų;
1 poro;
Saujelės pjaustytų salierų (galima ir be jų);
4 šaukstų sviesto ir grietinės;
Krapų.
Gaminimas:
Viską supjaustome, sudedame į čenakines (mėsa, morkos, bulvės, salierai, porai). Ant viršaus dedame po šaukštą grietinės ir sviesto. Užpilame šiek tiek vandens ir apibarstome krapais.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje
apie valandą ar pusantros.
Kiniškos virtuvės mėgėjams:
kaip Jums ši, greitai paruošiama vakarienė?
https://www.youtube.com/watch?v=QByXJCFCpc8
Subscribe to:
Posts (Atom)