Friday, 31 May 2013

                              "Spring rolls" su vištiena ir daržovėmis
 

Wednesday, 29 May 2013

                                               Desertas, kuris nenuvils
 

Tuesday, 28 May 2013

                                       Lengvos daržovių salotos


                                    Sveikatai naudingiausi gėrimai


Monday, 27 May 2013

Blyneliai su mėsa

Reikės:
  
blynų tešlai:
2 kiaušinių;
0,5 a.š. druskos, cukraus;
stiklinės miltų (gali reikėti daugiau);
0,5 stiklinės vandens;
poros šaukštų aliejaus.

faršo,
smulkinto svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..)

Gaminimas:

Užmaišyti blynų tešlą. Ji turi būti skystoka. Jei per daug skysta, dėkit daugiau miltų. Kepami lietiniai.
Faršą reikia sumaišyti su prieskoniais, svogūnu ir viską pakepinti.
Į blynelio vidų dedame gerą šaukštą pakepinto faršo ir sulankstome blynelį (kaip nuotraukoje - turi gautis keturkampis).
Valgyti su grietine arba pomidorų padažu.


Wednesday, 22 May 2013

                                                       Kepam picą !
                      Darykit picą įvairią, ne tik tradicinę - su kumpiu ir sūriu !
 Ekspermentuokit - dėkit mėgstamų grybų, vištienos, kukurūzų, faršo, dešros, jūros gėrybių, svogūnų...

                           



Monday, 20 May 2013

Daržovių salotos su vištiena


                             Jogurtas su vaisių gabaliukais ir medumi
                                   Tenka pripažinti, jog pirktiniai jogurtai ne tokie ir skanūs..
 

Friday, 17 May 2013

                                 Gaivinantis citrininis gėrimas
  

Thursday, 16 May 2013

                                    Graikiškos salotos
 
Reikės:
salotų lapų,
baziliko,
paprikos,
kelių pomidorų,
kelių agurkų,
pjaustytų raudonųjų svogūnų (galima ir be jo),
Fetos ar Mocarelos sūrio.

Gaminimas:

Viską supjaustyti griežinėliais ir aplieti alyvuogių aliejumi ir citrina. Pabarstyti pasmulkintais graikiškais riešutais.

Tuesday, 14 May 2013

                             Makaronai su tunu ir daržovėmis
 

Monday, 13 May 2013

                                        Trinta pievagrybių sriuba

Reikės:
250 ml vištienos sultinio;
250 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
1 nedidelio pjaustyto svogūno;
0,5 pjaustyto poro;
50 g sviesto;
250 ml pieno;
2 v.š. kvietinių miltų;
120 ml grietinės;
prieskonių (druskos, juodųjų pipirų).

Gaminimas:

Puode ištirpinti sviestą, sudėti grybus, svogūną, porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti. Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti. Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Ant viršaus pabarstyti skrudinta pjaustyta duoda ir, jei mėgstat, pjaustytu pelėsiniu sūriu.

Friday, 10 May 2013

                                         Tokiai dienai kaip ši...
 
Reikės:
vyšnių likerio;grūsto ledo;
apelsinų sulčių;
citrinos griežinėlio.

Gaminimas:

Į stiklinę įdėti nemažai ledo, ir pilti likerį bei sultis. Pamaišyti ir įdėti citrinos griežinėlį.
Normuoti alkoholį ir sultis pagal tai, kokio stiprumo gėrimo norit.

Wednesday, 8 May 2013

                                                Imbierinis alus
 

Monday, 6 May 2013

Už tarptautinę dieną be dietų !

                                                Troškinys


Sunday, 5 May 2013

                                             Kai tingis tingėt...

Reikės:
200 g sviesto;
500 g sausainių;
indelis kondensuoto pieno;
2 v.š. kakavos miltelių.

Gaminimas:Ištirpdyti puode sviestą, pravėsinti ir supilti kondensuotą pieną bei kakavą. Masę užpilti ant kuo smulkiau sutrupintų sausainių. Sumaišyti. Suslėgti. Palaikyti šaltai.
Jei norit, galima ar riešutų, ar razinų įmaišyti...

Friday, 3 May 2013

                                          Bandelės su dešrele

Thursday, 2 May 2013

                                               Tuno salotos
 

Monday, 29 April 2013

                                  Kelių rūšių sumuštinukai lavaše

Friday, 26 April 2013

Tariam LABAS visiems, kurie galbūt neseniai prisijungėt prie Facebook fanų grupės ir blog'o "Išalkai?"

Kad situacija būtų kiek aiškesnė, štai dalis informacijos:
"Išalkai?" - tai elektroninio verslo projektas, kurio metu privalome iš Facebook'e esančios fanų grupės, pritraukti kuo daugiau žmonių į šį blog'ą. TODĖL mums ypač svarbi kiekviena receptų peržiūra, kiekvienas like ar komentaras Facebook fanų puslapyje. Visą informaciją analizuosime gerais tikslais.
AČIŪ už Jūsų bendradarbiavimą.


  //Tinklaraščio komanda//
                                     Sumuštinukai su ikrais


Thursday, 25 April 2013

                                Kukurūzų dribsnių triufeliai

       
Reikės:
100 g šokolado;
150 g kukurūzų dribsnių (nesaldžių);
1 a.š.vanilinio cukraus;
100 g cukraus;
4 v.š.medaus;
110 g sviesto.

Wednesday, 24 April 2013

Bulvių bomba su vištiena ir česnakiniu padažu
                                                                           Riestainiai su faršu



Reikės:

nesaldžių riestainių maišelio;
400 g faršo;
prieskonių;
smulkinto svogūno;
pieno.

Tuesday, 23 April 2013

                              Vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša
 
Reikės:
prancūziško batono (arba paprasto batono);
tepamo lydyto sūrelio;
sūdytos lašišos;citrinos;
agurko.

                                      Kepta višta su riešutų įdaru
  
Reikės:

marinuotos vištienos.

Įdarui:
400g žemės riešutų;
kepalo batono;
1 kiaušinio.

Monday, 22 April 2013

                       Dar vienas itin paprastas lietininių su varške ir kondensuotu pienu receptas.
                         Tik kiek saldžiau. Jau net nebežinom, ką būtų galim lengviau paruošti..

  
    Kada, jei ne dabar, yra puikus metas išmokti gaminti sushi? Mūsų komanda mokėsi iš čia.
                      Geras reginys.
Paprasta. Aišku. Didelės sėkmės nereikia :)

  
      

Sunday, 21 April 2013

                                                  Vafliai
 
Reikės:
200 g sviesto;
10 v.š. cukraus;
5 kiaušinių;
8 – 9 v.š. miltų;
stiklinės pieno;
keli a.š. vanilinio cukraus (pagal skonį);
(Citrina – nutarkuota žievelė, taip pat jeigu norit, galima išspausti truputį citrinos sulčių).

Gaminimas:


Sviestą ištirpinam puode ant mažos ugnies, beriam cukrų, viską gerai išmaišom. Atvėsinam. Tada įmušam kiaušinius, beriam miltus, viską maišom. Pilam pieną. Ir, jei norit, įberkit kvapų – citrinos, vanilinio cukraus.

Kepti forminėj įkaitintoj keptuvėj, kol vaflis paruduos. Išėmus iš keptuvės, iš karto susukti, nes atvėsę vafliai bus traškūs.
Ačiū Vilmantei S.
                                      Krabų lazdelės tešloje
Reikės:
atšildytų krabų lazdelių;
tešlai: kiaušinio, druskos, pipirų (kartu išplakti) ir atskiram dubenyje - miltų.

Gaminimas:

krabų lazdelę pamirkyti išplaktame kiaušinyje, tada miltuose ir dėti į įkaitintą aliejų keptuvėje.

Skanu valgyti kaip šaltą užkandį. Galima pasidaryti majonezo ir  pomidorų tyrės padažą. Galim įdėti net smulkintų česnakų.

Saturday, 20 April 2013

                                         Jauuu valgom ŠALTIBARŠČIUS
   
Reikės:

Friday, 19 April 2013

                                             Salotos
       
Reikės:
kepintos vištienos;
Icebergo salotos;
agurko;
pomidoro;
svogūno laiškų;
kepinto batono (galim ir be jo);
šaukšto majonezo.

Gaminimas:

viską supjaustome ir sumaišome.
                                           Amerikietiški blyneliai
                                
Reikės:
1 kiaušinio;
1 stiklinės miltų;
1 stiklinės kefyro arba pasukų;
1/4 stiklinės cukraus;
2 a.š. sodos arba kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
4 v.š. aliejaus.

Wednesday, 17 April 2013

     Ar tik mums, ar ir Jums pavasariškas oras mažina apetitą? Gal šiandien vakarienei užteks vaisių salotų? Receptas paprastas - bet kokie vaisiai, jogurtas.. Mmm.. Skanu. Sotu. Sveika !


Saturday, 13 April 2013

                                              Turėtų būti skanu. Gal kas gaminot?

                                                              Varškėčiai

Reikės:

2 pakelių varškės;
2 kiaušinių;
miltų (kad minkant neliptu prie rankų);
0,5 a.š. druskos;
1 a.š. cukraus (jei mėgstat saldžius - daugiau);
0,5 a.š. sodos.

Friday, 12 April 2013

                                           Varšuvos pyragas
   

                                                                       Plovas su vištiena
Reikės:
1  pakelio ryžių;
1 mokos;
1 svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..);
vištienos gabaliukų;
pomidorų padažo.

Gaminimas:

išverdam ryžius ir pakepinam išprieskoniuotą vištieną. Atskirai pakepinam svogūną bei morką.
Viską sumaišom ir užpilam pomidorų padažu.
Galim tą patį daryti ir su grikiais.

Ačiū, mama, už receptą.

Wednesday, 10 April 2013

                                     Karštas šokoladas....

Tuesday, 9 April 2013

                           Sausainiai su šokolado gabaliukais
    

Monday, 8 April 2013

                                               Makaronai

Reikės:
400g faršo;
1 svogūno;
1 paprikos;
pakelio makaronų;
prieskonių;
sūrio.

Kugelis su moliūgais ir voveraičių padažu

Reikės:

keletos bulvių;
2 morkų;
2 kiaušinių;
2 smulkintų svogūnų;
kubeliais pjaustyto moliūgo;
prieskonių: druskos, pipirų, krapų saujelės;
1,5 stiklinės pieno;
pusės indelio grietinės;
lašinukų;
svogūno laiškų.

Saturday, 6 April 2013

                                        Sočiai...
Reikės:
bulvių;
druskos;
viduržemio jūros prieskonių;
baziliko;
sviesto;
5 česnako skiltelių;
"Šeimininkės" žolelių.

Friday, 5 April 2013

                Blyneliai su varške ir kondensuotu pienu

Reikės:
blynų tešlai:

1 kiaušinio;
4 a.š.cukraus;
1 a.š. druskos;
pusė stiklinės vandens;
miltų.

įdarui:
kondensuoto pieno;
paprastos varškės;
cukraus.

Saturday, 30 March 2013

                              Velykoms ne tik kiaušiniai
  

Reikės:
sloksniuotos bemielės tešlos;
cukraus;
obuolių;
cukraus pudros.

Wednesday, 27 March 2013

                 Vištienos krūtinėlė su špinatų ir fetos sūrio įdaru

     Reikės:
1 vištienos krūtinėlės;
250g šaldytų ar šviežių špinatų;
100g (galim ir daugiau) feta sūrio;
1 svogūno;
4 skiltelių česnako;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
druskos, maltų pipirų pagal skonį.

Tuesday, 26 March 2013

                                        Atsigaivinimui...

Iki skausmo vaikystę primenantys pieno, ledų ir vaisių kokteiliai?

Pamiršk visas taisykles: "po šešių nebevalgau..."
:)

                          Šokoladinis pyragas
     Reikės:

300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).

Gua Bao vištiena

          Reikės:
300g vištienos filė ar krūtinėlės
(vištieną supjaustom juostelėmis ir
sumaišom su:
2 v.š.sojos padažu,
1v.š.obuolių actu,
1 v.š. medumi (bet kokiu),
2-3 a.š. maltu imbieru);
50g kukurūzų krakmolo
(galim ir bulvių  krakmolą  naudot)

        Padažui:
2 v.š.obuolių acto;
4 v.š. sojos padažo;
4 v.š. vandens;
4 a.š. cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo.

Vandenyje tirpinam krakmolą, supilam kitus ingridientus ir maišom, kol užvirs. Padažas turi būti tirštas. Jei neišeina, dėkit daugiau cukraus. Aišku, visada paragaujam.

Gaminimas:

Išmarinuotą vištieną apvoliojam krakmole ir kepinam keptuvėjė, kol apskrus. Pagamintą padažą pilam ant vištienos. Jei yra noro, apiberiam vištieną sezamo sėklomis ar kokiais svogūno laiškais. Valgom su ryžiais.

Thursday, 21 March 2013


 Bandome įrodyti, jog net įmantrensiems patiekalams - nebūtinos moterys.
Siūlome Čili sriubos receptą, su kuriuo susidoros ir vyrai.
Tiems, kas sako, jog TIK moterys gali greitai suktis virtuvėje :))


               Jums reikės:
  • Jautienos faršo – 500g
  • Čili pipiro – 1vnt.
  • Pomidorų padažo – 100g
  • Pomidorų – 500g
  • Česnako skiltelių – 1-4vnt.
  • Kons. raud. pupelių – 400g
  • Paprikos – keli gabaliukus
  • Prieskonių – čili, įvairių
  • Druskos
  • Svogūnai – 1 nedidelis
  • Fermentinis sūris – pagal skonį.

             Gaminimas:

1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odeles.
2. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnaką permalkite (geriausia naudoti smulkintuvą….).
3. Jautienos faršą, kartu su smulkintu svogūnu pakepinkite, kol faršas paruduos (keptą faršą galima sumalti kartu su pomidorais, čili ir t.t…).
4. Į puodą supilkite faršą, sumaltą masę, įpilkite šiek tiek vandens (jei per sausa) ir supilkite pupeles.
5. Gerai išmaišykite. Įpilkite pomidorų padažą. Troškindamas suberkite prieskonius.

Sriubai išvirus - apibarstykite tarkuotu sūriu.


Tuesday, 19 March 2013



                                   PIETUMS SIŪLOM SUSHI. Mėgstat? Pasidalinkit receptu !

                                     

Monday, 18 March 2013



Jei norisi kažko kito...

Čenakai

Reikės:
Bet kokios mėsos (supjaustytos gabaliukais ir išprieskoniuotos);
Keletos bulvių;
2 morkų;
1 poro;
Saujelės pjaustytų salierų (galima ir be jų);
4 šaukstų sviesto ir grietinės;
Krapų.

Gaminimas:

Viską supjaustome, sudedame į čenakines (mėsa, morkos, bulvės, salierai, porai). Ant viršaus dedame po šaukštą grietinės ir sviesto. Užpilame šiek tiek vandens ir apibarstome krapais.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje
apie valandą ar pusantros.


    Kiniškos virtuvės mėgėjams:
kaip Jums ši, greitai paruošiama vakarienė?


https://www.youtube.com/watch?v=QByXJCFCpc8