Friday, 12 April 2013

                                           Varšuvos pyragas
   



Reikės:
tešlai:
2 stiklinių miltų;
stiklinės cukraus;
150 g  margarino;
5 a.š. kakavos miltelių;
1 šaukštelis sodos, sumaišytos su acto šlakeliu;
2 kiaušinių trynių.

Įdarui:
4 pakelių varškės;
stiklinės cukraus
;
150 g margarino;
4 kiaušinio trynių;
2 šaukštų bulvių krakmolo.

Gaminimas:

Tešlai: margariną ištirpinti ir maišant berti cukrų. Kai masė pravėsta, sudėti trynius ir likusius produktus (tinka įtarkuoti citrinos žievelės ir galima įspausti sulčių. Tada daugiau cukraus reikės). Viską gerai išmaišius - padalinti tešlą į 2 dalis.
Viena dalimi iškloti margarinu pateptą skardą.

Varškei:
margariną ir cukrų išlydyti. Masei pravėsus sudėti trynius, tuomet berti permaltą varškę, 2 didelius šaukštus bulvių krakmolo, maišyti. Atskirai išplakti (iki putų) viiisus kiaušinių baltymus ir supilti  ant varškės. Viską išmaišyti. (Galima įberti vanilinio cukraus a.š.)  Masę užpilti  į skardą ir užtarkuoti likusios tešlos dalį.


Kepti 180 laipsnių orkaitėjė apie valandą.

Ačiū Vilmantei S.

No comments:

Post a Comment