Varšuvos pyragas
Reikės:
tešlai:
2 stiklinių miltų;
stiklinės cukraus;
150 g margarino;
5 a.š. kakavos miltelių;
1 šaukštelis sodos, sumaišytos su acto šlakeliu;
2 kiaušinių trynių.
Įdarui:
4 pakelių varškės;
stiklinės cukraus;
150 g margarino;
4 kiaušinio trynių;
2 šaukštų bulvių krakmolo.
Gaminimas:
Tešlai: margariną ištirpinti ir maišant berti cukrų. Kai masė pravėsta, sudėti trynius ir
likusius produktus (tinka įtarkuoti citrinos žievelės ir galima
įspausti sulčių. Tada daugiau cukraus reikės). Viską gerai išmaišius -
padalinti tešlą į 2 dalis.
Viena dalimi iškloti margarinu pateptą skardą.
Varškei:
margariną ir cukrų išlydyti. Masei pravėsus sudėti trynius, tuomet berti permaltą varškę, 2 didelius šaukštus bulvių krakmolo, maišyti. Atskirai išplakti (iki putų) viiisus kiaušinių baltymus ir supilti ant varškės. Viską išmaišyti.
(Galima įberti vanilinio cukraus a.š.) Masę užpilti į skardą ir užtarkuoti likusios tešlos dalį.
Kepti 180 laipsnių orkaitėjė apie valandą.
Ačiū Vilmantei S.
No comments:
Post a Comment