Velykoms ne tik kiaušiniai
Reikės:
sloksniuotos bemielės tešlos;
cukraus;
obuolių;
cukraus pudros.
Saturday, 30 March 2013
Wednesday, 27 March 2013
Tuesday, 26 March 2013
Šokoladinis pyragas
Reikės:
300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).
Reikės:
300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).
Gua Bao vištiena
Reikės:

300g vištienos filė ar krūtinėlės
(vištieną supjaustom juostelėmis ir
sumaišom su:
2 v.š.sojos padažu,
1v.š.obuolių actu,
1 v.š. medumi (bet kokiu),
2-3 a.š. maltu imbieru);
50g kukurūzų krakmolo
(galim ir bulvių krakmolą naudot)
Padažui:
2 v.š.obuolių acto;
4 v.š. sojos padažo;
4 v.š. vandens;
4 a.š. cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo.
Vandenyje tirpinam krakmolą, supilam kitus ingridientus ir maišom, kol užvirs. Padažas turi būti tirštas. Jei neišeina, dėkit daugiau cukraus. Aišku, visada paragaujam.
Gaminimas:
Išmarinuotą vištieną apvoliojam krakmole ir kepinam keptuvėjė, kol apskrus. Pagamintą padažą pilam ant vištienos. Jei yra noro, apiberiam vištieną sezamo sėklomis ar kokiais svogūno laiškais. Valgom su ryžiais.
Thursday, 21 March 2013
Bandome įrodyti, jog net įmantrensiems patiekalams - nebūtinos moterys.
Siūlome Čili sriubos receptą, su kuriuo susidoros ir vyrai.
Tiems, kas sako, jog TIK moterys gali greitai suktis virtuvėje :))
Siūlome Čili sriubos receptą, su kuriuo susidoros ir vyrai.
Tiems, kas sako, jog TIK moterys gali greitai suktis virtuvėje :))
Jums reikės:

- Jautienos faršo – 500g
- Čili pipiro – 1vnt.
- Pomidorų padažo – 100g
- Pomidorų – 500g
- Česnako skiltelių – 1-4vnt.
- Kons. raud. pupelių – 400g
- Paprikos – keli gabaliukus
- Prieskonių – čili, įvairių
- Druskos
- Svogūnai – 1 nedidelis
- Fermentinis sūris – pagal skonį.
1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odeles.
2. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnaką permalkite (geriausia naudoti smulkintuvą….).
3. Jautienos faršą, kartu su smulkintu
svogūnu pakepinkite, kol faršas paruduos (keptą faršą galima sumalti kartu
su pomidorais, čili ir t.t…).
4. Į puodą supilkite faršą, sumaltą masę, įpilkite šiek tiek vandens (jei per sausa) ir supilkite pupeles.
5. Gerai išmaišykite. Įpilkite pomidorų padažą. Troškindamas suberkite prieskonius.
Sriubai išvirus - apibarstykite tarkuotu sūriu.
Sriubai išvirus - apibarstykite tarkuotu sūriu.
Monday, 18 March 2013
Jei norisi kažko kito...
Čenakai
Reikės:
Bet kokios mėsos (supjaustytos gabaliukais ir išprieskoniuotos);
Keletos bulvių;
2 morkų;
1 poro;
Saujelės pjaustytų salierų (galima ir be jų);
4 šaukstų sviesto ir grietinės;
Krapų.
Gaminimas:
Viską supjaustome, sudedame į čenakines (mėsa, morkos, bulvės, salierai, porai). Ant viršaus dedame po šaukštą grietinės ir sviesto. Užpilame šiek tiek vandens ir apibarstome krapais.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje
apie valandą ar pusantros.
Kiniškos virtuvės mėgėjams:
kaip Jums ši, greitai paruošiama vakarienė?
https://www.youtube.com/watch?v=QByXJCFCpc8
Po savaitgalio laikas susiimti. Tad pirmadienio pietums siūlome pasilepinti salotomis.
Kokias mėgstate labiausiai?
Mes rekomenduojame šias.
Kokias mėgstate labiausiai?
Mes rekomenduojame šias.
Padažui:
- Alyvuogių aliejus, 1,5 valgomojo šaukšto
Salotoms:
- Feta sūris, 200 gramų
- Salotos, 300 gramų
- Vyšniniai pomidorai, 200 gramų
- Saliero stiebai, 1 vienetas
- Prieskoniai, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ar salotų prieskonių.
P.S. nebijokite improvizuoti ir įdėti savo mėgstamos daržovės.
Saturday, 16 March 2013
Sveiki !
Pavargai nuo kasdienio galvoje besisukančio klausimo: "Ką valgysiu šiandien?"
NE BE SI NER VINK !
Savo apmąstymų kančias perleisk mums, nes būtent Tau ir būtent dabar, norime pristatyti visiškai naują tinklaraštį "Išalkai?"
Jame rasi naujų ir gerai išmėgintų receptų, galėsi diskutuoti ir siūlyti idėjas kolegoms, taupyti savo ir kitų laiką, praleistą virtuvėje, bei, žinoma, stebinti artimuosius kulinariniais šedevrais....
Taigi, verčiau darbai kalba patys už save, o Tu gal jau Išalkai?....
//Tinklaraščio komanda//
Pavargai nuo kasdienio galvoje besisukančio klausimo: "Ką valgysiu šiandien?"
NE BE SI NER VINK !
Savo apmąstymų kančias perleisk mums, nes būtent Tau ir būtent dabar, norime pristatyti visiškai naują tinklaraštį "Išalkai?"
Jame rasi naujų ir gerai išmėgintų receptų, galėsi diskutuoti ir siūlyti idėjas kolegoms, taupyti savo ir kitų laiką, praleistą virtuvėje, bei, žinoma, stebinti artimuosius kulinariniais šedevrais....
Taigi, verčiau darbai kalba patys už save, o Tu gal jau Išalkai?....
//Tinklaraščio komanda//
Subscribe to:
Posts (Atom)