Friday, 31 May 2013

                              "Spring rolls" su vištiena ir daržovėmis
 

Wednesday, 29 May 2013

                                               Desertas, kuris nenuvils
 

Tuesday, 28 May 2013

                                       Lengvos daržovių salotos


                                    Sveikatai naudingiausi gėrimai


Monday, 27 May 2013

Blyneliai su mėsa

Reikės:
  
blynų tešlai:
2 kiaušinių;
0,5 a.š. druskos, cukraus;
stiklinės miltų (gali reikėti daugiau);
0,5 stiklinės vandens;
poros šaukštų aliejaus.

faršo,
smulkinto svogūno;
prieskonių (druskos, pipirų..)

Gaminimas:

Užmaišyti blynų tešlą. Ji turi būti skystoka. Jei per daug skysta, dėkit daugiau miltų. Kepami lietiniai.
Faršą reikia sumaišyti su prieskoniais, svogūnu ir viską pakepinti.
Į blynelio vidų dedame gerą šaukštą pakepinto faršo ir sulankstome blynelį (kaip nuotraukoje - turi gautis keturkampis).
Valgyti su grietine arba pomidorų padažu.


Wednesday, 22 May 2013

                                                       Kepam picą !
                      Darykit picą įvairią, ne tik tradicinę - su kumpiu ir sūriu !
 Ekspermentuokit - dėkit mėgstamų grybų, vištienos, kukurūzų, faršo, dešros, jūros gėrybių, svogūnų...

                           



Monday, 20 May 2013

Daržovių salotos su vištiena


                             Jogurtas su vaisių gabaliukais ir medumi
                                   Tenka pripažinti, jog pirktiniai jogurtai ne tokie ir skanūs..
 

Friday, 17 May 2013

                                 Gaivinantis citrininis gėrimas
  

Thursday, 16 May 2013

                                    Graikiškos salotos
 
Reikės:
salotų lapų,
baziliko,
paprikos,
kelių pomidorų,
kelių agurkų,
pjaustytų raudonųjų svogūnų (galima ir be jo),
Fetos ar Mocarelos sūrio.

Gaminimas:

Viską supjaustyti griežinėliais ir aplieti alyvuogių aliejumi ir citrina. Pabarstyti pasmulkintais graikiškais riešutais.

Tuesday, 14 May 2013

                             Makaronai su tunu ir daržovėmis
 

Monday, 13 May 2013

                                        Trinta pievagrybių sriuba

Reikės:
250 ml vištienos sultinio;
250 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
1 nedidelio pjaustyto svogūno;
0,5 pjaustyto poro;
50 g sviesto;
250 ml pieno;
2 v.š. kvietinių miltų;
120 ml grietinės;
prieskonių (druskos, juodųjų pipirų).

Gaminimas:

Puode ištirpinti sviestą, sudėti grybus, svogūną, porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti. Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti. Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Ant viršaus pabarstyti skrudinta pjaustyta duoda ir, jei mėgstat, pjaustytu pelėsiniu sūriu.

Friday, 10 May 2013

                                         Tokiai dienai kaip ši...
 
Reikės:
vyšnių likerio;grūsto ledo;
apelsinų sulčių;
citrinos griežinėlio.

Gaminimas:

Į stiklinę įdėti nemažai ledo, ir pilti likerį bei sultis. Pamaišyti ir įdėti citrinos griežinėlį.
Normuoti alkoholį ir sultis pagal tai, kokio stiprumo gėrimo norit.

Wednesday, 8 May 2013

                                                Imbierinis alus
 

Monday, 6 May 2013

Už tarptautinę dieną be dietų !

                                                Troškinys


Sunday, 5 May 2013

                                             Kai tingis tingėt...

Reikės:
200 g sviesto;
500 g sausainių;
indelis kondensuoto pieno;
2 v.š. kakavos miltelių.

Gaminimas:Ištirpdyti puode sviestą, pravėsinti ir supilti kondensuotą pieną bei kakavą. Masę užpilti ant kuo smulkiau sutrupintų sausainių. Sumaišyti. Suslėgti. Palaikyti šaltai.
Jei norit, galima ar riešutų, ar razinų įmaišyti...

Friday, 3 May 2013

                                          Bandelės su dešrele

Thursday, 2 May 2013

                                               Tuno salotos