Kugelis su moliūgais ir voveraičių padažu
Reikės:
keletos bulvių;
2 morkų;
2 kiaušinių;
2 smulkintų svogūnų;
kubeliais pjaustyto moliūgo;
prieskonių: druskos, pipirų, krapų saujelės;
1,5 stiklinės pieno;
pusės indelio grietinės;
lašinukų;
svogūno laiškų.
Gaminimas:
Bulvės ir morkos sutarkuojamos. Į gautą masę įmušami kiaušiniai, beriami prieskoniai, moliūgas, pilamas pakaitintas pienas. Atskirai pakepinamas 1 svogūnas ir pjaustyti lašinukai. Viskas pilama į bendrą masę. Išmaišoma. Dedama į kepimo formą.
Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50min.
Padažui: pakepinamos voveraitės (gali būti ir kiti grybai), likęs svogųnas ir pilama grietinė. Kelias minutes masė paverdama.
Dėkui Nerijai S.
No comments:
Post a Comment