Trinta pievagrybių sriuba
Reikės:
250 ml vištienos sultinio;
250 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
1 nedidelio pjaustyto svogūno;
0,5 pjaustyto poro;
50 g sviesto;
250 ml pieno;
2 v.š. kvietinių miltų;
120 ml grietinės;
prieskonių (druskos, juodųjų pipirų).
Gaminimas:
Puode ištirpinti sviestą, sudėti grybus, svogūną, porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti. Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti. Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Ant viršaus pabarstyti skrudinta pjaustyta duoda ir, jei mėgstat, pjaustytu pelėsiniu sūriu.
No comments:
Post a Comment