Desertas, kuris nenuvils
Reikės:
1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno;
500 g grietinėlės;
2 spalvų želė;
25 g želatinos (ją ištirtpinti stiklinėje vandens);
sausainių;
uogų, vaisių.
Gaminimas:
Atskiruose induose padaryti želė, ją atšaldyti ir vėliau supjaustyti gabaliukais. Vaisius, kuriuos mėgstat, supjaustyti kubeliais, o sausainius sulaužyti. Kremui - sumaišyti kondensuotą pieną su greitinėle bei ištirpinta želatina.
Į desertinę ar tiesiog į stiklinę dėti sluoksnius: kremą, vaisius, uogas, sausainius, želė gabaliukus. Taip sluoksniuoti, kol stiklinė bus pilna. Paskutinis sluoksnis turi būti kremas. Ant jo pabarstyti uogų ar sausainių gabaliukų.
Desertą laikyti šaldytuve 10-12 valandų.
No comments:
Post a Comment