Imbierinis alus
Reikės:
140g šviežio imbiero;
2-3 citrinų;
1 litro gazuoto mineralinio vandens;
daug ledo kubelių;kelių lapelių šviežių mėtų;
4 v.š. cukraus
(jei būtų galimybė, geriausia daryti
su Muscovado - baltuoju cukrumi,
sumaišytu su cukranendrių sirupu).
Gaminimas:
Sutarkuokit imbierą ir, jei mėgstat, paliekit ir odelę. Sultingą masę apiberkit cukrumi. Į tą patį dubenį įtarkuokit 2 citrinų žieves. Su grūstuve viską padaužykit, kad susimaišytų skoniai. Tada ant viršaus išspauskit visų 3 citrinų sultis, įpilkit mineralinio vandens ir leiskit pastovėti 10 min.
Po to paragaukit - jei skonis per rūgštus - dėkit cukraus, jei per saldus - pilkit citrinos sulčių.
Gėrimą pilam į ąsotį su daug ledo, įdedam kelis mėtų lapelius.
No comments:
Post a Comment