Sunday, 21 April 2013

                                                  Vafliai
 
Reikės:
200 g sviesto;
10 v.š. cukraus;
5 kiaušinių;
8 – 9 v.š. miltų;
stiklinės pieno;
keli a.š. vanilinio cukraus (pagal skonį);
(Citrina – nutarkuota žievelė, taip pat jeigu norit, galima išspausti truputį citrinos sulčių).

Gaminimas:


Sviestą ištirpinam puode ant mažos ugnies, beriam cukrų, viską gerai išmaišom. Atvėsinam. Tada įmušam kiaušinius, beriam miltus, viską maišom. Pilam pieną. Ir, jei norit, įberkit kvapų – citrinos, vanilinio cukraus.

Kepti forminėj įkaitintoj keptuvėj, kol vaflis paruduos. Išėmus iš keptuvės, iš karto susukti, nes atvėsę vafliai bus traškūs.
Ačiū Vilmantei S.

No comments:

Post a Comment