Monday, 8 April 2013

Kugelis su moliūgais ir voveraičių padažu

Reikės:

keletos bulvių;
2 morkų;
2 kiaušinių;
2 smulkintų svogūnų;
kubeliais pjaustyto moliūgo;
prieskonių: druskos, pipirų, krapų saujelės;
1,5 stiklinės pieno;
pusės indelio grietinės;
lašinukų;
svogūno laiškų.



Gaminimas:

Bulvės ir morkos sutarkuojamos. Į gautą masę įmušami kiaušiniai, beriami prieskoniai, moliūgas,  pilamas pakaitintas pienas. Atskirai pakepinamas 1 svogūnas ir pjaustyti lašinukai. Viskas pilama į bendrą masę. Išmaišoma. Dedama į kepimo formą.

Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50min.

Padažui: pakepinamos voveraitės (gali būti ir kiti grybai), likęs svogųnas ir pilama grietinė. Kelias minutes masė paverdama.

Dėkui Nerijai S.

No comments:

Post a Comment