Tuesday, 26 March 2013

                          Šokoladinis pyragas
     Reikės:

300g sviesto;
2 stiklinės miltų;
9 v.š.kakvos miltelių;
0,5 stiklinės pasukų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
450g cukraus pudros;
0,5 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus;
1 a.š. sodos;
4 v.š. pieno;
1 stiklinės (ar mažiau) smulkintų
lazdyno riešutų (galima bet kokių).



Gaminimas:

200g sviesto, 5 šaukštus kakavos ir vandenį sumaišom ir verdam ant vidutinio stiprumo ugnies. Neskubant beriam miltus, sumaišytus su cukrumi. Viską maišom.
Gautą masę atvėsinam.
Įmušam kiaušinius, įpilam pasukas, sodą, šaukštelį vanilinio cukraus. Išmaišius dedam kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Glajus:
puode sumaišom likusį sviestą, pieną, 4 šaukštus kakavos, paverdam. Plakant beriam cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir susmulkintus riešutus

Glajų tepam ant dar šilto pyrago.



No comments:

Post a Comment