Tuesday, 26 March 2013

Gua Bao vištiena

          Reikės:
300g vištienos filė ar krūtinėlės
(vištieną supjaustom juostelėmis ir
sumaišom su:
2 v.š.sojos padažu,
1v.š.obuolių actu,
1 v.š. medumi (bet kokiu),
2-3 a.š. maltu imbieru);
50g kukurūzų krakmolo
(galim ir bulvių  krakmolą  naudot)

        Padažui:
2 v.š.obuolių acto;
4 v.š. sojos padažo;
4 v.š. vandens;
4 a.š. cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo.

Vandenyje tirpinam krakmolą, supilam kitus ingridientus ir maišom, kol užvirs. Padažas turi būti tirštas. Jei neišeina, dėkit daugiau cukraus. Aišku, visada paragaujam.

Gaminimas:

Išmarinuotą vištieną apvoliojam krakmole ir kepinam keptuvėjė, kol apskrus. Pagamintą padažą pilam ant vištienos. Jei yra noro, apiberiam vištieną sezamo sėklomis ar kokiais svogūno laiškais. Valgom su ryžiais.

No comments:

Post a Comment